15 Ιουλίου, 2024
 Οινοποιεία
Κτήμα Μουσών - Αθ.Ζαχαρίας
     Η βαθιά αγάπη για το κρασί ενέπνευσε τον παππού Νικόλαο Ζαχαρία να δώσει μορφή στα όνειρά του δημιουργώντας μια μικρή μονάδα οινοποιείου στην Άσκρη της Βοιωτίας το 1946. Τα όνειρα αυτά άρχισαν σιγά σιγά να πραγματοποιούνται και η μικρή μονάδα να εξελίσσεται σε οικογενειακή επιχείρηση. Ο γιός Αθανάσιος Ζαχαρίας αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση με το ίδιο μεράκι για το κρασί, εκσυγχρονίζοντας την πρωτοσύστατη παραδοσιακή μονάδα με τη νέα τεχνολογία και δημιουργώντας υποδομές για το μέλλον. Σήμερα πλέον η τρίτη γενιά έχει εισέλθει στην παραγωγική διαδικασία φέρνοντας νέα πνοή, εξειδικευμένη γνώση και διάθεση για δημιουργία καινούργιων γευστικών απολαύσεων.
http://www.ktimamouson.greekwineland.gr

Samartzis Wines
     Επιλεγμένοι Ελληνικοί Οίνοι Ποιότητας στην κατηγορία των Τοπικών Οίνων Στερεάς Ελλάδας και Τοπικών Πελοποννησιακών Οίνων.
     Νέο επισκέψιμο οινοιποιείο ιδρύθηκε το 2008 απο την Samartzis Wines στην Άσκρη Βοιωτίας. Με προσανατόλισμό προς την παραγωγή επιλεγμένων υψηλής ποιότητας οίνων με την αξιοποίηση του δυναμικού των τοπικών ποικιλιών. Το Κοντούρα και ο Ροδίτης αποτελούν τις δύο ποικιλίες επιλογής απο τις οποίες θα παραχθούν τοπικοί οίνοι Στερεάς Ελλάδας & Τοπικοί Θηβαϊκοί οίνοι.
http://www.samartziswines.gr/default.aspx

Οινοποιείο Αθανασίου Κ. Λυμπέρη

Το οινοποιείο Αθανασίου Λ. Λυμπέρη, λειτουργεί στην Αλίαρτο

Οινοποιείο Βασιλείου Λεπενιώτη

Οινοποιείο Ηλία Δεδούκου